Information till dig som funderar på att köpa valp av oss

 

 

Alla våra hundar bor och lever inne tillsammans med oss.
Våra valpar föds och växer också upp inne med oss och våra vuxna hundar.
De bor först i vårt sovrum och vid ca 3 veckors ålder flyttar de ut i större hage. När de sedan blir lite större får de vara med oss i köket hela dagarna för att vänja sig vid alla vardagliga ljud samt andra vuxna, barn och vuxna hundar.
Vi tycker att det är viktigt att valpen är van vid alla olika ljud och situationer som kan finnas i ett hem innan den flyttar så att Ni istället kan koncentrera er på att ha kul och lära er valp nya saker.

Alla våra hundar äter KLASS hundfoder, våra valpar börjar också att äta det vid 20 dagars ålder. Vi vill att valpar och vuxna hundar ska ha den bästa maten och vi har själv använt detta foder sedan år 1998 och har bara positiva erfarenheter av det.
Valparna och de vuxna hundarna ÄLSKAR maten och de mår bra, är bra i magarna,
växer lagom fort och får fina pälsar av det.
Vi vill därför att våra valpköpare fortsätter med samma foder.

Vi vill alltid träffa våra valpköpare innan valpköp för att bilda oss en uppfattning om Er, vi tycker också att det är viktigt att Ni får träffa oss och våra hundar för att se om Ni vill köpa en valp från oss. Vår kontakt med Er upphör inte i och med att Ni hämtar valpen, den fortsätter hela hundens liv och därför vill vi att det finns ett ömsesidigt förtroende oss emellan.
Ni får sedan, när valparna blivit omkring 5 veckor, komma och hälsa på dem en eller flera gånger.

Innan leverans blir valparna avmaskade flera gånger, registrerade i Svenska Kennelklubben,
Id-märkta (chip), veterinärbesiktade, vaccinerade mot parvovirus och valpsjuka
och de är dolda-fel-försäkrade i 3 år.

Leverans sker vid tidigast 8 veckors ålder då vi tillsammans fyller i köpeavtal, ägarbevis och papper om försäkring. Vi går igenom en mapp som Ni får med er hem med bl.a. matlista, skötselråd och lite träningstips den första tiden. Ni får också med er mat för de 2-3 första veckorna och även bl.a ett koppel, en visselpipa, en valpdummy, en leksak och en film om Golden retriever.

Vi anordnar kennelträff samt andra aktiviteter för våra valpköpare varje år och vi vill att Ni deltar på mentalbeskrivning och funktionsbeskrivning
som vi anordnar när hunden är kring 1-1½ år.

När valpen blivit 1 år vill vi att Ni gör höft- och armbågsröntgen på Er hund, vi samlar ihop alla som bor i närheten och följer med till veterinären. Vi tycker att det är viktigt att följa upp vad våra hundar nedärver och det är också skönt för Er att veta att hunden är frisk och kry. Vi vill också att Ni ögonlyser er hund, detta kan man göra efter att hunden blivit 1 år.

Har Ni några ytterligare frågor när det gäller att köpa valp från oss
så får Ni gärna höra av Er via maila eller telefon.
Titta gärna in på Valpar Nu eller Planerade Valpar för att se vad vi har för planer.

Vi har som målsättning att föda upp Golden Retriever med både vackert utseende och stor arbetsvilja men framför allt ska de naturligtvis fungera i familjen och vara till stor glädje för familjens alla medlemmar.


VI HÄLSAR ER HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN SOM VALPKÖPARE HOS OSS